HR EN
Glavni izbornik

Business & Executive Coaching

Business & Executive Coaching

Top manageri vole coaching. Zašto? Zato što za njih većina tečajeva više nije prikladna, bilo da su prošli sve kurseve ili zato što znaju da takav vid edukacije nije dovoljno prilagođen za njihove individualne potrebe i oduzima im previše vremena. Coaching, za razliku od takvih tečaja, je u potpunosti fleksibilan.

Mi vidimo executive coaching kao partnerstvo između coacha, tvrtke i kllijenta. Što je organizacija više uključena u coaching, to će coaching biti učinkovitiji. Executive Coaching je investicija koju tvrtke ulažu u svoje izvršne direktore, a Business Coaching je ulaganje u talentirani srednji management.

Coaching za managere obično traje 3-6 mjeseci, što uključuje određeni broj coaching sati – potpuno fleksibilno: licem u lice, telefonski ili elektronskom poštom. Osim toga, po želji klijenta, coach može biti „sjenka“ klijentu u njegovom uobičajenom radnom danu, ili više njih, kako bi ga vidjeli „u akciji“ – npr. na sastanku ili prezentaciji. Odnos coacha i klijenta striktno je povjerljiv.

Kako coaching izgleda? Coach i klijent se nalaze na inicijalnom sastanku ili raspravljaju telefonski kako bi uskladili očekivanja i dogovorili daljnje korake.

1.    Faza: naglasak je na ovdje i sada. Istražujemo Vašu trenutnu situaciju na poslu i u privatnom životu, prošla ostvarenja u karijeri, koji je Vaš cilj promjene i općenito ciljeve coachinga.

2.    Faza: što treba Vaša tvrtka? S Vašim nadređenim razgovaramo o tome što je za tvrtku važno da bude rezultat coachinga. Vaš nadređeni će biti obaviješten da je sadržaj stvarnog coachinga povjerljiv, ali raspravit ćemo kako Vas on/ona može podržati tijekom programa coachinga.

3.    Faza: opcionalno možete ispuniti neke psihometrijske testove, kako biste stekli uvid u to kakav je Vaš stil upravljanja i kako to utječe na druge.

4.    Faza: sačinjava bitan dio Vašeg coaching programa. Može trajati od 5-10 coaching sati do daleko Više, u periodu od nekoliko mjeseci do godine dana – fleksibilno prema Vašim potrebama.

5.    Faza: coaching formalno završava, ako tako bude dogovoreno, završnim sastankom ili telekonferencijom coacha s Vama i Vašim nadređenim, kako bi raspravili jesu li ostvareni ciljevi coachinga i preporuka za dalje.

ADIZ d.o.o.

10040 Zagreb, Hrvatska
Križnog puta 60 (ulaz iz Ciglenečke ulice)

Tel: +385 1 2853 836
Fax +385 1 2853 836
E-mail: adiz@adiz.hr