HR EN
Glavni izbornik

Motivacija zaposlenika

Motivacija zaposlenika

Mnogi menadžeri gube vrijeme i novac nepotrebno, jer se stalno moraju „baviti“ s problematičnim zaposlenicima i „gasiti vatre“, umjesto da se bave onim čime bi stvarno trebali. Mnogo je razloga za to, no najčešći razlog je nemotiviranost zaposlenika i članova timova da obavljaju posao učinkovito i efikasno, drugim riječima onako kako bi trebali. Nije dovoljno reći „moraš to učiniti“. Potrebno je dobro upoznati svoje ljude, kako bi znali što ih zapravo pokreće. 

Neke zaposlenike morate stalno „gurati“ da naprave posao kvalitetno i na vrijeme, a drugi sve naprave sami? Neki nisu timski igrači, niti su zainteresirani za posao, dok su drugi dobro prihvaćeni i uživaju u suradnji s ostalim članovima tima? Kako to da neki zaposlenici rade loše, premda imaju veću plaću od onih koji su puno produktivniji, a manje su plaćeni? Imate problem s generacijskim razlikama u timu i želite znati kako ih motivirati da zajedno bolje surađuju i ostvaruju svoje ciljeve?

Ako vas zanimaju odgovori na ova pitanja, onda nemojte propustiti našu edukaciju o uspješnoj motivaciji zaposlenika i timova. Nakon ove edukacije saznat ćete kako prepoznati što ih motivira, a što demotivira, kako bi poboljšali njihovu radnu uspješnost i time olakšali i ubrzali postizanje poslovnih ciljeva.

Svrha je upoznati se s teorijom i najboljim praksama motivacije zaposlenika i timova za vrhunske rezultate, sprečavanje nastanka konflikata na poslu, uspješna poslovna komunikacija, uspostava povjerenja u timu te lakše i brže donošenje odluka, kako bi ojačali konkurentsku prednost Vašeg poduzeća.

 • Što (de)motivira vaše zaposlenike za posao?
 • Pojam motivacije, vrste i principi
 • Menadžerski stil upravljanja i kako utječe na motivaciju zaposlenika
 • Znanost i teorija motivacije, metode i tehnike u praksi:

                      o   Potrebe

                      o   Zadovoljstvo

                      o   Pravednost

                      o   Očekivanja

                      o   Ciljevi

                      o   Pozitivna i negativna potkrepljenja

 • Intrinzična i ekstrinzična motivacija
 • Materijalna i nematerijalna motivacija
 • Utjecaj nagrade i kazne na radnu motivaciju
 • Sukob generacija i što motivira mlade/stare zaposlenike?
 • Motiviranje SMART ciljevima
 • Motiviranje pohvalom i konstruktivnom kritikom
 • Motiviranje razvojem kompetencija zaposlenika

 

Ova edukacija namijenjena je svima koji rukovode timovima (predsjednici i članovi Uprava, direktori, rukovoditelji, supervizori, vlasnici poduzeća ili prokuristima), ali i onima koji žele naučiti što pokreće njih same i kako motivirati sebe, da bi uspješno motivirali druge.

ADIZ d.o.o.

10040 Zagreb, Hrvatska
Križnog puta 60 (ulaz iz Ciglenečke ulice)

Tel: +385 1 2853 836
Fax +385 1 2853 836
E-mail: adiz@adiz.hr