HR EN
Glavni izbornik

HR Akademija

HR Akademija

ADIZ® HR akademija – Akademija upravljanja ljudskim potencijalima

ADIZ® HR Akademija je namijenjena svima onima koji se na bilo koji način bave ljudskim potencijalima s ciljem stjecanja širih znanja vezanih uz ovu tematiku, od strateškog smještanja funkcije ljudskih potencijala u organizaciji preko zapošljavanja i razvoja zaposlenika, pa sve do organizacijske kulture i brendiranja organizacije kao poželjnog poslodavca.

Akademija se sastoji od 7 jednodnevnih modula, koje možete izabrati i kao zasebne edukacije: 

 

1. Modul: Strategija upravljanja ljudskim potencijalima u organizaciji

Saznat ćete kako se definira strategija upravljanja ljudskim potencijalima u skladu s vizijom, misijom i strategijom organizacije. Koja je razlika između dugoročnih i srednjeročnih strateških planova te kratkoročnih (operativnih) organizacijskih planova. Koje su sve funkcije, uloge i zadaci ljudskih potencijala  u svojstvu podrške menadžmentu. Kako napraviti  HR politike, smjernice,  procedure i sistematizaciju radnih mjesta u skladu sa strategijom organizacije.

 

2. Modul: Selekcija i zapošljavanje

Naučit ćete kako se radi plan zapošljavanja temeljem planiranih potreba za kadrovima.  Kako se radi opis radnog mjesta te  što sve treba sadržavati.  Kako izgleda proces zapošljavanja:  od planiranja potreba za kadrovima, preko oglašavanja do odabira najprikladnijeg selekcijskog postupka s obzirom na zahtjeve specifičnog radnog mjesta. Koji su sve sastavni dijelovi selekcijskog procesa i koja je razlika u kriterijima odabira zaposlenika i rukovodećeg kadra. Kako odabrati prikladno testiranje te voditi kvalitetan intervju s kandidatima.  Kako napraviti program uvođenja zaposlenika u posao.

 

3. Modul: Upravljanje radnim učinkom i karijerom

Što je sustav upravljanja radnim učinkom,  kako ga postaviti  u organizaciji i povezati sa sustavom nagrađivanja zaposlenika. Koje su razlike u modelima  nagrađivanja za prodajno i neprodajno osoblje. Koji su smjerovi  razvoja karijere u organizaciji te kako upravljati talentima.

 

4. Modul: Edukacija i razvoj

Znat ćete kako izraditi katalog ključnih kompetencija zaposlenika u skladu s kompanijskim vrijednostima i zahtjevima radne uloge. Saznat ćete i kako na temelju uočenog  jaza između potrebnih stručnih znanja i kompetencija planirati i budžetirati sredstva za edukacije. Koje vrste obrazovanja postoje te koja je razlika između treninga, mentorstva i coachinga. 

 

5. Modul: HR metrika

Koje sve pokazatelje radnog učinaka i organizacijske klime možete pratiti u organizaciji i na koji način.  Kako interpretirati te pokazatelje i osmisliti preventivne mjere  kako bi se ubuduće mogli izbjeći potencijalni troškovi.

 

6. Modul: Organizacijska kultura, interna komunikacija i brendiranje poslodavaca

Koji su elementi organizacijske kulture te kako ih možemo mijenjati. Putem kojeg kanala i na koje sve načine zaposlenici u organizaciji međusobno komuniciraju i kako je to povezano s organizacijskom klimom i kulturom. Kako prenijeti organizacijske vrijednosti na sve zaposlenike. Kako konstruktivno upravljati raznolikošću (diversity) i djelovati na sprečavanje diskriminacije na radnom mjestu. Putem kojih se sve kanala organizacija može  promovirati  i što utječe  na dojam poželjnosti koju kompanija ima kao poslodavac.

 

7. Modul: Trendovi u upravljanju ljudskim potencijalima

Saznat ćete koji su trenutačni trendovi na tržištu rada Europske Unije te predviđanja o vrsti, broju, fleksibilizaciji i mobilnosti radne snage, kao i sociološkim tj. generacijskim različitostima zaposlenika. Što se podrazumijeva pod doživotnim učenjem i obrazovanjem te kako će ono izgledati. Koje su ključne kompentencije za buduću konkurentnost i zapošljivost radne snage. Kako poduprijeti HR procese odabirom adekvatnog informacijskog softvera koji olakšava unos i praćenje podataka vezanog uz zaposlenike. Što podrazumijeva osobni brending zaposlenika i razvoj karijere. Koja je uloga društvenih mreža u funkciji poslovnog umrežavanja i osobne promocije. 

 

ADIZ d.o.o.

10040 Zagreb, Hrvatska
Križnog puta 60 (ulaz iz Ciglenečke ulice)

Tel: +385 1 2853 836
Fax +385 1 2853 836
E-mail: adiz@adiz.hr