HR EN
Glavni izbornik

Naše male buduće poduzetnice i poduzetnici: kako da klinci kreativno zarade i pritom se sjajno zabave

Naše male buduće poduzetnice i poduzetnici: kako da klinci kreativno zarade i pritom se sjajno zabave

Jeste li se ikad našli u situaciji da Vas petogodišnjaci vuku za rukav da im kupite nešto baš-tu-hitno-odmah-i-sad!? Vi kao za peh niste stigli na bankomat, a i da jeste, ne može Vaš(a) ljubimac/ljubimica trošiti novac kao da raste na stablu... („Pa imaš kreditnu karticu!“). Mnogi od nas našli su se često u dilemi popustiti djetetu ili ne? Ako smo i popustili, obećali smo si po tko zna koji puta „nikada više“ i da ćemo „pod hitno“ morati naći vremena da djetetu objasnimo da kreditna kartica ne znači da smo dobili na lutriji i postali multimilioneri (Da bar!).

Naša osobnost, sklonosti i crte ličnosti formiraju se vrlo rano, već oko 5. godine života, kada se već jasno može uočiti i prirođeni talent. To vrijeme emocionalnog i kognitivnog razvoja djeteta ne smije biti propušteno, jer kasnije može biti prekasno. Formativni razvoj djece predškolske dobi nipošto ne možemo prepustiti isključivo ustanovama sustava. Poznato je da roditelji i uža obitelj imaju najveći utjecaj na djecu. Zato bi mnogi roditelji htjeli preuzeti aktivniju ulogu u tom smislu, no ne znaju otkuda početi?

Ako i Vi imate malog znatiželjka ili znatiželjku koji bi stalno nešto, a htjeli biste ih pripremiti za stvarni život, onda imamo dobru vijest. Konačno je objavljena jedna knjiga upravo za Vas. Ona je praktični priručnik za mame, tate, bake, djedove, tete, bratiće i inu dobronamjernu rodbinu koja bi htjela da dijete nauči nešto korisno za život. Upravo u blagdansko vrijeme, kad se okupi cijela obitelj, idealno je da provedete svi zajedno i da, kroz igru, naučite dijete poduzetničkom razmišljanju.

Ovaj je priručnik podijeljen u nekoliko poglavlja koja Vam na lak i razumljiv način pomažu da klincu ili klincezi objasnite osnovne pojmove iz ekonomije – što je to upravljanje projektima, planiranje, financije, budžetiranje, nabava, marketing, prodaja, štednja i osiguranje. Igre su osmišljene s obzirom na razne prigode – blagdane, rođendan, godišnja doba i slično, uz namjeru da dijete usvoji i neke temeljne humane i civilizacijske vrijednosti, kao što su socijalna osjetljivost i empatija, briga za potrebite i ekološka svijest, preuzimanje inicijative i odgovornosti za svoje odluke. U knjizi ćete pronaći i mnoge zanimljive prijedloge kako da dijete na kreativan i inovativan način zaradi novčiće i/ili uštedi u kućnom budžetu. Objavljena je u e-formatu i možete ju dobiti slanjem Narudžbenice na naš e-mail, po popularnoj cijeni od 70 kn.

Nadamo se da će učenje kroz igru biti jednako zanimljivo i Vama i Vašim mališanima. Rado bismo da podijelite s drugim roditeljima Vaše kreativne i inovativne ideje o igrama s djecom, kao i njihove male poduzetničke projekte.

Pridružite se našoj zajednici na društvenim mrežama tako da učimo zajedno.

Radosne blagdane uz Vaše mališane i dobru knjigu želi Vam Vaš

ADIZ Learning & Development 

Galerija

ADIZ d.o.o.

10040 Zagreb, Hrvatska
Križnog puta 60 (ulaz iz Ciglenečke ulice)

Tel: +385 1 2853 836
Fax +385 1 2853 836
E-mail: adiz@adiz.hr